Szkeptikusok XV. Országos Konferenciája: Beszélgetések a földönkívüliekről - földlakóknak
2009. november 14. - Székesfehérvár, A Szabadművelődés Háza

2009 a Csillagászat Nemzetközi Éve és a csillagászattal kapcsolatban leggyakrabban feltett kérdés léteznek-e hozzánk hasonló lények a Világegyetemben? "Őket" keresi a fél évszázaddal ezelőtt indult tudományos eszközökkel és módszerekkel dolgozó kutatási program, a SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence). Az első tudományos cikk ebben a témában éppen fél évszázaddal ezelőtt jelent meg a Nature-ben. Ez adja a rendezvény aktualitását.

  - Konferencia- és kiállítás-megnyitó, születésnapi köszöntő Konferencia- és kiállítás-megnyitó, születésnapi köszöntő (29 MB)

A csak hang (MP3) változat:
Dr. Kereszturi Ákos geológus - Asztrobiológia - a Földön kívüli élet nyomában Asztrobiológia - a Földön kívüli élet nyomában (29 MB)
Dr. Kereszturi Ákos geológus
A csak hang (MP3) változat:
Sik András PhD aspiráns, geográfus-bolygókutató - A Mars dióhéjban A Mars dióhéjban (37 MB)
Sik András PhD aspiráns, geográfus-bolygókutató
A csak hang (MP3) változat:
Dr. Horváth András űrkutató-csillagász - Az élet keresése a Marson - DDS-MSO hipotézis Az élet keresése a Marson - DDS-MSO hipotézis (40 MB)
Dr. Horváth András űrkutató-csillagász
A csak hang (MP3) változat:
  - Kérdések és válaszok	 Kérdések és válaszok (29 MB)

A csak hang (MP3) változat:
 Dr. Almár Iván csillagász-űrkutató: A SETI 50 éve; Dr. Fejes István rádiócsillagász: A SETI és a rádiócsillagászat; Dr. Galántai Zoltán jövőkutató: SETI-Kapcsolat-Társadalom; Moderátor: Elek László, MR1 Tudományos és Ismeretterjesztő Szerkesztőség - SETI-kerekasztal a SETI-műhely tagjai közreműködésével SETI-kerekasztal a SETI-műhely tagjai közreműködésével (141 MB)
Dr. Almár Iván csillagász-űrkutató: A SETI 50 éve; Dr. Fejes István rádiócsillagász: A SETI és a rádiócsillagászat; Dr. Galántai Zoltán jövőkutató: SETI-Kapcsolat-Társadalom; Moderátor: Elek László, MR1 Tudományos és Ismeretterjesztő Szerkesztőség
A csak hang (MP3) változat:
 Dr. Lukács Béla fizikus; Vizi Pál PhD aspiráns, űrkutató, mérnök - A csillagközi utazás fizikája és technológiája A csillagközi utazás fizikája és technológiája (121 MB)
Dr. Lukács Béla fizikus; Vizi Pál PhD aspiráns, űrkutató, mérnök
A csak hang (MP3) változat:

[Vissza az előző oldalhoz!]
© GalileoWebcast.hu