Ökológiai előadások havonta a HuMuSz Házban
2010 tavaszi sorozat

Csapó Attila - Szegénység és modernkori rabszolgaság Szegénység és modernkori rabszolgaság (160 MB)
Csapó Attila
A csak hang (MP3) változat:
Gyerekmunkások és kislány-feleségek Indiában. Van-e kiút? Tudunk-e mi segíteni valamit? Nekünk kell-e egyáltalán segíteni?


Antal Z. László - Éghajlatváltozás és a helyi szintű cselekvés lehetőségei Éghajlatváltozás és a helyi szintű cselekvés lehetőségei (151 MB)
Antal Z. László
A csak hang (MP3) változat:
Egyre inkább tény, hogy a nemzetközi és az állami szervezetek nem képesek hatékony megoldást nyújtani a klímaváltozás kérdésére. Éppen ezért sürgető szükség van helyi szintű kezdeményezésekre. Ebből a felismerésből kelt életre hazánkban a Klímabarát Települések Szövetsége, melynek célja, hogy minél több településnek legyen saját, szakmailag megalapozott klímastratégiája. Ezen kívül segítséget nyújt a klímaprogramok megvalósításában és érdekklépviseletet is ellát klímavédelmi kérdésekben. A szövetségnek jelenleg 13 tagja van.


Perneczky László - Újrahasználati központok és szociális szövetkezetek nyugaton és itthon Újrahasználati központok és szociális szövetkezetek nyugaton és itthon (161 MB)
Perneczky László
A csak hang (MP3) változat:
Ausztriában, Németországban, a Benelux államokban a lomok nagy részét begyűjtik, szociális szövetkezetekben javítják és Újrahasználati Központok egész hálózatában értékesítik. Nem ószeres, nem bálás-bóvli, minőségi használt termék. A HuMuSz csapata külföldi tanulmányútján arra kereste a választ, hogyan lehetne Magyarországon is Reuse Centert indítani.


[Vissza az előző oldalhoz!]
© GalileoWebcast.hu