Jurij éjszakája a Fonóban - 2010. április 12.
Gagarintól a csillagokig... - Tudósok muzsikálnak

1961. április 12-én hagyta el az emberiség bölcsőjét, a Földet: Jurij Gagarin történelmi űrrepülésére 2001 óta emlékezünk meg világszerte a Yuri's Night program keretében. Idén elöször a Fonóban is: zenéről az ezen egyszeri és megismételhetetlen alkalommal (zenélni tudó) fizikusokból, mérnökökböl, matematikusokból és csillagászokból összeálló banda gondoskodik, benne Szalai András (ex-Pantha Rhei), Juhász Zoltán (furulya), Hamar Dániel és Sipos Mihály (Muzsikás), Grandpierre Attila (Vágtázó Csodaszarvas). És részt vehettek a Mosaic Earth, kék Földgolyónk sokarcú portréjanak építésében is!

Pacher Tibor - Köszöntő - Gagarintól a csillagokig, zenével! Köszöntő - Gagarintól a csillagokig, zenével! (9 MB)
Pacher Tibor
Juhász Zoltán - Népzene - matematikai algoritmusokkal feltérképezve Népzene - matematikai algoritmusokkal feltérképezve (63 MB)
Juhász Zoltán
Hamar Dániel és Sipos Mihály - A whistlerek, egy fizikus meg egy matematikus a Muzsikásból A whistlerek, egy fizikus meg egy matematikus a Muzsikásból (98 MB)
Hamar Dániel és Sipos Mihály
Szalay András és Barcza Gergely - Fizika és computerek a Pantha Rei-től és a ZX81-től a gitárszintetizátorokig Fizika és computerek a Pantha Rei-től és a ZX81-től a gitárszintetizátorokig (101 MB)
Szalay András és Barcza Gergely
Grandpierre Attila és Pacher Tibor - A naptevékenységtől a zenén keresztül a csillagokhoz… és tovább! A naptevékenységtől a zenén keresztül a csillagokhoz… és tovább! (38 MB)
Grandpierre Attila és Pacher Tibor

[Vissza az előző oldalhoz!]
© GalileoWebcast.hu