Szkeptikusok XVI. Országos Konferenciája
A szellemi környezetünk szennyezése és védelme -
Székesfehérvár, 2010. november 13.

Lassan két évtizede annak, hogy a hazai szkeptikusok a tudomány és az értelem nevében próbálnak fellépni az áltudományos nézetek ellen, 1995 óta pedig minden évben összegyűlnek Székesfehérváron, hogy tapasztalatot cseréljenek, megvitassák az aktuális kérdéseket, teendőket. Mivel a felmerülő témák száma egyre növekszik, az idei programban több területről kértünk fel előadókat. A rendezvény nyitott, minden érdeklődőt szeretettel várunk. A közönség az adott témák legjobb szakembereitől szerezhet tudományosan megalapozott ismereteket olyan kérdésekről, melyekről ellentmondásos nézetek, vagy hiedelmek keringenek a köztudatban.


Hraskó Gábor - Ladányi Tamás - Megnyitó és A világ éjszakai arca Megnyitó és A világ éjszakai arca (26 MB)
Hraskó Gábor - Ladányi Tamás
Hraskó Gábor - Európa szkeptikusai Budapesten Európa szkeptikusai Budapesten (75 MB)
Hraskó Gábor
Pintér András - Beszámoló a 'TAM London' nemzetközi szkeptikus találkozóról Beszámoló a 'TAM London' nemzetközi szkeptikus találkozóról (37 MB)
Pintér András
Dr. Fügedi Ubul (Magyar Állami Földtani Intézet) - A vörösiszapról és hatásairól A vörösiszapról és hatásairól (123 MB)
Dr. Fügedi Ubul (Magyar Állami Földtani Intézet)
Meszéna Géza - Mi a baj az újkreacionizmussal? Mi a baj az újkreacionizmussal? (228 MB)
Meszéna Géza
- - Filmvetítés a TWAN-ról és a székesfehérvári Terkán Lajos Csillagvizsgálóról Filmvetítés a TWAN-ról és a székesfehérvári Terkán Lajos Csillagvizsgálóról (45 MB)
-
Mannhardt András pszichológus - Racionalitás és irracionalitás az emberi agyban Racionalitás és irracionalitás az emberi agyban (159 MB)
Mannhardt András pszichológus
Dr. Zacher Gábor toxikológus - Mivel etetnek bennünket? Mivel etetnek bennünket? (159 MB)
Dr. Zacher Gábor toxikológus
 Kerekasztal beszélgetés: Vágó István televíziós szerkesztő, Hraskó Gábor, a Szkeptikus Társaság elnöke, Dr. Ujvári Sándor tanár és Trupka Zoltán. Moderátor: Pintér András - Honnan hová? - avagy mire számíthat a hazai szkeptikus mozgalom? Honnan hová? - avagy mire számíthat a hazai szkeptikus mozgalom? (349 MB)
Kerekasztal beszélgetés: Vágó István televíziós szerkesztő, Hraskó Gábor, a Szkeptikus Társaság elnöke, Dr. Ujvári Sándor tanár és Trupka Zoltán. Moderátor: Pintér András

[Vissza az előző oldalhoz!]
© GalileoWebcast.hu