Zöld kalandozások
Ökológiai előadások a HuMuSz Házban - 2011 tavaszi sorozat
Humusz Ház - 1111 Budapest Saru u. 11.


Horváth Gergő (2011.02.16.) - Körbe, körbe, ökokörbe Körbe, körbe, ökokörbe (265 MB)
Horváth Gergő (2011.02.16.)
A csak hang (MP3) változat:
Fele annyi hulladék, 12 százalékkal alacsonyabb energiaszámla, ötödével csökkenő vízfogyasztás - mindez nem önsanyargatással, hanem játékosan és jókedvűen. A Tudatos Vásárlók Egyesületének ÖkoKöreiben megtudhatod, hogyan lehetséges mindez. A Humusz Házban tartott előadáson te is elcsíphetsz apró ötleteket, trükköket, sőt, megtudhatod, hogyan csatlakozhatsz a világ egyik legnagyobb közösségi részvételen alapuló környezetvédelmi akcióprogramjához! Előadónk: Horváth Gergő, etnográfus, kommunikációs szakember, a TVE ÖkoKörök programjának koordinátora.


Baji Béla - Permakultúra - kertgazdálkodás az élővilág együttműködésével Permakultúra - kertgazdálkodás az élővilág együttműködésével (279 MB)
Baji Béla
A csak hang (MP3) változat:
A permakultúra alapgondolatát az ausztrál Bill Mollison publikálta az 1970-es években. Mollison felismerte, hogy ha az emberi társadalom továbbra is ilyen mértékben folytatja a Föld tartalékainak fölélését, akkor el fogja pusztítani az élővilágot, és önmagát is. Előadónk: Baji Béla, kertészmérnök, az Önfenntartó biogazdálkodás - Permakultúra c. könyv szerzője.


Nagyháziné Szabó Bernadette - 2011. április 13. - Zöld háztartás - fél egészség Zöld háztartás - fél egészség (219 MB)
Nagyháziné Szabó Bernadette - 2011. április 13.
A csak hang (MP3) változat:
Percenként tisztítószer reklám a tévében, flakonerdő a csap alatti szekrényben, óriási összegek havonta a szagos csodaporokért, gélekért - mondjuk ki végre hangosan: "na, ebből elég!" Hogyan válik mégis ragyogóvá, tisztává a kád, a mosdókagyló, miképpen moshatunk hatékonyan, mégis környezet-, bőr- és pénztárcakímélően, hogyan varázsoljuk lakásunk levegőjét üdévé mindenféle szintetikus illatfelhőt mellőzve? Mindezekre most praktikus választ adunk, saját, otthoni példák alapján. A Humusz Házban tartott előadáson te is elcsíphetsz apró ötleteket, trükköket, sőt a legtöbb alternatív tisztítószert be is mutatjuk neked. Előadónk: Nagyháziné Szabó Bernadette tanár, újságíró, a Humusz Szövetség operatív igazgatója.


Udvarnoki Tünde - 2011. május 11. - Hogyan mentsünk meg a Földet a tányérunkra rakottal? Hogyan mentsünk meg a Földet a tányérunkra rakottal? (230 MB)
Udvarnoki Tünde - 2011. május 11.
A csak hang (MP3) változat:
Szeretnél tenni is azért, hogy minél többen juthassanak magas minőségű, lehetőleg organikus termesztésből származó helyi termékekhez korrekt áron? Akkor köztünk a helyed! A Szatyor egy bevásárló közösség, amelyet néhány lelkes, környezettudatos vásárló indított útjára azzal a céllal, hogy magas minőségű (lehetőleg organikus, vagy kíméletes háztáji termesztésből származó) helyi termékeket vásárolhasson. A közösség tagjai a közvetlen kereskedelem előnyeit kihasználva méltányos áron juthatnak hozzá ezekhez az élelmiszerekhez. Előadónk: Udvarnoki Tünde közgazdász, a Szatyor önkéntes koordinátora és az 50 kilométeres diéta szervezője.


[Vissza az előző oldalhoz!]
© GalileoWebcast.hu