Szkeptikus Klub
2011 tavaszi sorozat


Szkeptikus Klub - 2011. február 22. - Gyógyszer vagy nem gyógyszer? - beszélgetés  Prof. Paál Tamással Gyógyszer vagy nem gyógyszer? - beszélgetés Prof. Paál Tamással (345 MB)
Szkeptikus Klub - 2011. február 22.
A csak hang (MP3) változat:
A Szkeptikus Klub következő rendezvényén Prof. Paál Tamással, a hazai és európai gyógyszer-törzskönyvezés elméleti és gyakorlati kérdéseiről beszélgetünk a nemzetközi "10:23 Homeopátia - Nincs benne semmi" kampány eseményeivel kapcsolatban. Paál professzor az Országos Gyógyszerészeti Intézet volt főigazgatója, az OGYI Főigazgatói Tudományos Tanács jelenlegi elnöke e beszélgetésen nem a hivatalt képviseli, hanem a terület szakértőjeként segít nekünk felderíteni, hogy mit is jelent a homeopátiás szerek egyszerűsített törzskönyvezése, milyen hatásossági igazolásokat kell benyújtaniuk a gyártóknak és milyen egészségügyi állításokat tehetnek a homeopátiás gyógyszerek információs anyagain, reklámjain.

A professzor a napokban az egyik kereskedelmi televízió reggeli műsorában praktikusan elismerte, hogy a homeopátiás szerek hatásossága nem igazolt, de megrótta a szkeptikusokat, hogy akciójukkal elveszik az emberek gyógyulásba vetett hitét. Mindeközben a fogyasztóvédők és szkeptikusok Európa számos országában elküldték azt a felhívást Európa-parlamenti képviselőiknek, amelyben leírják aggodalmaikat a törvényi szabályozás visszásságaival kapcsolatban, és ismertetik javaslataikat. A beszélgetést Hraskó Gábor vezeti.


[Vissza az előző oldalhoz!]
© GalileoWebcast.hu