Szkeptikusok XVII. Országos Konferenciája:
A virtuális világ lehetőségei és határai

2011. november 13. - Székesfehérvár, A Szabadművelődés Háza

Néhány év alatt nagyon megváltozott a világ. A széles sávú internet elterjedése, a mobil- és okostelefonok, a GPS, az mp3 és mp4... stb lejátszók, e-bookok, táblagépek, digitális fényképezőgépek, és mindenféle más kütyük megváltoztatatták ismeretszerzési (tévénézési, rádiózási, olvasási, netezési) és egyáltalán, a kommunikációs szokásainkat és viselkedésünket. Egyre nagyobb adatmennyiséggel dolgozunk, ezért egyre nagyobb kapacitású eszközökre van szükségünk. Vajon meddig növelhetők a "kütyük" képességei? Milyen hatással voltak, vannak, lesznek ezek a társadalomra? Meddig és hová fejlődhet a (számítás)technika? Tényleg lemarad-e, aki kimarad vagyis van-e, lesz-e élet a virtuális valóságon kívül is? Mindezek mellett beszélgetünk arról, hogyan látja a csillagász az azonosítatlan repülő objektumokat, mit szól a (fizikus)világ a fénysebességnél nagyobb sebességekről.

Trupka Zoltán és Hraskó Gábor - Konferencia-megnyitó Konferencia-megnyitó (7 MB)
Trupka Zoltán és Hraskó Gábor
A csak hang (MP3) változat:
Dr. Galántai Zoltán, jövőkutató - Már hétmilliárd! Már hétmilliárd! (107 MB)
Dr. Galántai Zoltán, jövőkutató
A csak hang (MP3) változat:
Dr. László Miklós, szociológus - A média hatása a fiatalokra A média hatása a fiatalokra (86 MB)
Dr. László Miklós, szociológus
A csak hang (MP3) változat:
Dr. Füstöss László, fizikus és Dr. Orosz László, egyetemi docens - Szkeptikusok a Műegyetemen Szkeptikusok a Műegyetemen (156 MB)
Dr. Füstöss László, fizikus és Dr. Orosz László, egyetemi docens
A csak hang (MP3) változat:
Keleti Arthur, Képes Gábor, Kovács Tücsi Mihály, Szilágyi Árpád, Elek László - Kerekasztal beszélgetés a virtuális világ lehetőségeiről és határairól a Netidők csapatával Kerekasztal beszélgetés a virtuális világ lehetőségeiről és határairól a Netidők csapatával (236 MB)
Keleti Arthur, Képes Gábor, Kovács Tücsi Mihály, Szilágyi Árpád, Elek László
A csak hang (MP3) változat:
Dr. Hegedűs Tibor, csillagász - Hogyan látja a csillagász az azonosítatlan repülő objektumokat? Hogyan látja a csillagász az azonosítatlan repülő objektumokat? (152 MB)
Dr. Hegedűs Tibor, csillagász
A csak hang (MP3) változat:
Dr. Lukács Béla, fizikus - Mi lenne, ha a fénysebesség nem lenne határ? Mi lenne, ha a fénysebesség nem lenne határ? (258 MB)
Dr. Lukács Béla, fizikus
A csak hang (MP3) változat:
[Vissza az előző oldalhoz!]
© GalileoWebcast.hu