A Szojuz TMA-03M űrhajó indítása Bajnokurból
2012. május 19--22. - NASA TV, magyar szakkomentárokkal

Az űrhajózás történetében először egy magánvállalat készül teherűrhajót indítani a Nemzetközi űrállomáshoz. A Spacex által kifejlesztett Dragon teherűrhajó egy Falcon-9 rakétával indul a Floridai Cape Canaveral bázis 40-es számú indítóállásáról. A Dragon a 2010 decemberi sikeres kipróbálása után most az űrállomás meglátogatására készül. Amennyiben az indítás sikeres lesz, akkor egy három napos mindenre kiterjedő tesztsorozat után az űrállomás robotkarjának a segítségével az űrrepülők nyugdíjba vonulása után ismét egy amerikai űrhajó kapcsolódhat a Nemzetközi Űrállomáshoz. Közvetítésünk a NASA TV internetes adásának átvétele, magyar szakkommentátorok közreműködésével. A Galileo Webcast virtuális stúdiójának vendégei: Zsombok Gábor, Vizi Pál Gábor és Tepliczky István.



NASA TV, magyar szakkomentárral - A SpaceX Dragon amerikai teherűrhajó indítási kísérlete A SpaceX Dragon amerikai teherűrhajó indítási kísérlete (104 MB)
NASA TV, magyar szakkomentárral
NASA TV, magyar szakkomentárral - A SpaceX Dragon amerikai teherűrhajó indítása A SpaceX Dragon amerikai teherűrhajó indítása (145 MB)
NASA TV, magyar szakkomentárral

[Vissza az előző oldalhoz!]
© GalileoWebcast.hu