BME Gyermeknapi Fizika
BME Fizikai Intézet, F29 előadó - 2012. június 15.

A természettudományoktól, így a fizikától való elfordulás világméretű jelenség. Ennek egyik lehetséges oka az, hogy az utóbbi évtizedekben a Fizika tantárgy óraszáma drasztikusan lecsökkent a közoktatásban. Napjainkra a tudományos ismeretterjesztés szinte teljesen eltűnt a médiából, pedig a közgondolkodás formálásában meghatározó szerepe van. Így a felnövekvő nemzedéknek nem sok esélye van arra, hogy fejében modern, természettudományos világképpel kezdje a tudás alapú társadalom tovább építését. Pedig a kísérletezésnek nagyon fontos szerepe van a természettudományos szemlélet megalapozásában. A Gyermeknap ürügyén az intézetünkben bemutatható kísérletekből válogatunk, azt szeretnénk megmutatni, hogy a fizika mennyire szövi át a mindennapjainkat, és ezzel rávilágítani a fizika tudás-tanulás fontosságára. Eredeti meghívásunk a Műegyetem dolgozói gyermekeinek és szüleinek szól, de úgy döntöttünk, hadd láthatassák minél többen, szerte a Világhálón.Härtlein Károly és Majoros Tamás - Rakéták, labdák és golyók titkai Rakéták, labdák és golyók titkai (78 MB)
Härtlein Károly és Majoros Tamás
Härtlein Károly és a gyerekek - Keljfeljancsi és szögegyensúlyozás Keljfeljancsi és szögegyensúlyozás (67 MB)
Härtlein Károly és a gyerekek
Härtlein Károly és fia - Porszívó-rakéta, statikus csodakard, daloló rakétalufi Porszívó-rakéta, statikus csodakard, daloló rakétalufi (84 MB)
Härtlein Károly és fia
Tarjányi Péter - A bumerángok világa A bumerángok világa (72 MB)
Tarjányi Péter
Härtlein Károly - Tűztornádó és jégoxygén Tűztornádó és jégoxygén (89 MB)
Härtlein Károly
Härtlein Károly - Cseppfolyós nitrogén fagyasztás és golyórobbantás Cseppfolyós nitrogén fagyasztás és golyórobbantás (73 MB)
Härtlein Károly

[Vissza az előző oldalhoz!]
© GalileoWebcast.hu