Szkeptikusok XVIII. Országos Konferenciája: A józan ész fuvallata az elborult trendek forgatagában
Óbudai Egyetem, Alba Regia Egyetemi Központ - Székesfehérvár, 2012. november 17.

Immár tizennyolcadik éve annak, hogy a hazai szkeptikusok összegyűltek Székesfehérváron, és a tudomány és az értelem nevében próbálnak fellépni az áltudományos nézetek ellen. Céljuk, hogy tapasztalatot cseréljenek, megvitassák az aktuális kérdéseket, teendőket. A közönség az adott témák legjobb szakembereitől szerezhet tudományosan megalapozott ismereteket olyan kérdésekről, melyekről ellentmondásos nézetek, vagy hiedelmek keringenek a köztudatban.

Dr. Györök György főigazgató és Brájer Éva alpolgármester - Konferencia megnyitó Konferencia megnyitó (25 MB)
Dr. Györök György főigazgató és Brájer Éva alpolgármester
A csak hang (MP3) változat:
Pintér András, a Szkeptikus Társaság alapító tagja - Hol vagyunk a nemzetközi szkeptikus térben? Beszámoló az elmúlt év szkeptikus eseményeiről Hol vagyunk a nemzetközi szkeptikus térben? Beszámoló az elmúlt év szkeptikus eseményeiről (93 MB)
Pintér András, a Szkeptikus Társaság alapító tagja
A csak hang (MP3) változat:
Ponori Thewrewk Aurél, csillagászattörténész - Világvégéim története - avagy gyakorlat teszi a mestert? Világvégéim története - avagy gyakorlat teszi a mestert? (167 MB)
Ponori Thewrewk Aurél, csillagászattörténész
A csak hang (MP3) változat:
Dr. Lakos András, orvos, infektológus - Beoltsam vagy ne oltsam? Vakcinációról és antivaxról a szakember szemével Beoltsam vagy ne oltsam? Vakcinációról és antivaxról a szakember szemével (199 MB)
Dr. Lakos András, orvos, infektológus
A csak hang (MP3) változat:
Szilárd Antal, okl. villamosmérnök - Villanyóra lassító és más átverések, füllentések a háztartásokban Villanyóra lassító és más átverések, füllentések a háztartásokban (124 MB)
Szilárd Antal, okl. villamosmérnök
A csak hang (MP3) változat:
Dr. Györgyey János, biológus - Tudomány, áltudomány és hisztéria a génmódosítás körül Tudomány, áltudomány és hisztéria a génmódosítás körül (263 MB)
Dr. Györgyey János, biológus
A csak hang (MP3) változat:
Pálfi Zoltán, történész - Dicső eleink és az undok történészek? - avagy útmutató múltunk vizsgálatához Dicső eleink és az undok történészek? - avagy útmutató múltunk vizsgálatához (142 MB)
Pálfi Zoltán, történész
A csak hang (MP3) változat:
Zárszó és életképek Zárszó és életképek (34 MB)
A csak hang (MP3) változat:

[Vissza az előző oldalhoz!]
© GalileoWebcast.hu