Szkeptikusok XX. Országos Konferencia
Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központ, Székesfehérvár - 2014. november 15.

A 20., jubileumi konferencián is megőriztük a hagyományokat, és a tudomány valamint az értelem nevében és védelmében reagálni az új tévhitekre, tendenciákra és felvetésekre. Szó volt az elmúlt két évtized történéseiről, ki és miért szkeptikus (még mindig, ennyi év után is), egy felmérés alapján bemutattuk, milyen hiedelmek a legnépszerűbbek napjainkban, miért hatnak a hatóanyag nélküli szerek, eszközök. Az előadások mellett nagy hangsúlyt fektettünk a kérdésekre, hozzászólásokra és vitára is.Dr. Györök György dekán és Dr. Seebauer Márta  (Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központ) - Megnyitó Megnyitó (14 MB)
Dr. Györök György dekán és Dr. Seebauer Márta (Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központ)
A csak hang (MP3) változat   >  
Dr. Nagy Rezső, a TIT Fejér Megyei Egyesületének elnöke - Ponori Thewrewk Aurél emlékére Ponori Thewrewk Aurél emlékére (61 MB)
Dr. Nagy Rezső, a TIT Fejér Megyei Egyesületének elnöke
A csak hang (MP3) változat   >  
Trupka Zoltán - Húsz év képekben Húsz év képekben (61 MB)
Trupka Zoltán
A csak hang (MP3) változat   >  
A résztvevők: Dr. Almár Iván csillagász-űrkutató, Dr. Beck Mihály akadémikus, Dr. Bencze Gyula fizikus, Härtlein Károly tanszéki mérnök. Moderátor: Lukácsi Béla rádiós újságíró - Gondolkodjunk-e, ha már vagyunk? - Kerekasztal beszélgetés arról, mire jutottak és merre tartanak a szkeptikusok? Gondolkodjunk-e, ha már vagyunk? - Kerekasztal beszélgetés arról, mire jutottak és merre tartanak a szkeptikusok? (297 MB)
A résztvevők: Dr. Almár Iván csillagász-űrkutató, Dr. Beck Mihály akadémikus, Dr. Bencze Gyula fizikus, Härtlein Károly tanszéki mérnök. Moderátor: Lukácsi Béla rádiós újságíró
A csak hang (MP3) változat   >  
Dr. Hudoba György fizikus - Miben hiszünk? Miben hiszünk? (147 MB)
Dr. Hudoba György fizikus
A csak hang (MP3) változat   >  
Patkó Dániel biofizikus - Biorezonancia és bioenergia, avagy miben különbözik az élő az élettelentől? Biorezonancia és bioenergia, avagy miben különbözik az élő az élettelentől? (76 MB)
Patkó Dániel biofizikus
A csak hang (MP3) változat   >  
Dr. Bárdos György egyetemi tanár - Placebo és nocebo, avagy miért hat az, ami nem? Placebo és nocebo, avagy miért hat az, ami nem? (86 MB)
Dr. Bárdos György egyetemi tanár
A csak hang (MP3) változat   >  
- - Kérdések, hozzászólások (1) Kérdések, hozzászólások (1) (105 MB)
-
A csak hang (MP3) változat   >  
Dr. Prószéky Gábor egyetemi tanár, az MTA doktora - ...akkor most kinek a nyelvrokona a magyar? ...akkor most kinek a nyelvrokona a magyar? (129 MB)
Dr. Prószéky Gábor egyetemi tanár, az MTA doktora
A csak hang (MP3) változat   >  
Dr. Galántai Zoltán tudománytörténész - Mit tud kezdeni a természettudomány az ufológiával? Mit tud kezdeni a természettudomány az ufológiával? (125 MB)
Dr. Galántai Zoltán tudománytörténész
A csak hang (MP3) változat   >  
- - Kérdések, hozzászólások (2) Kérdések, hozzászólások (2) (54 MB)
-
A csak hang (MP3) változat   >  

[Vissza az előző oldalhoz!]
© GalileoWebcast.hu