A Szojuz TMA-16M űrhajó indítása (+Arianespace indítás)
A NASA TV adásának átvétele, magyar kommentárral - 2015. március 27.

A NASA TV adásának átvétele, magyar kommentárral (Zsombok Gábor, Vizi Pál, Tepliczky István) - 2015. március 27. - A Szojuz TMA-16M űrhajó indítása Bajkonurból A Szojuz TMA-16M űrhajó indítása Bajkonurból (115 MB)
A NASA TV adásának átvétele, magyar kommentárral (Zsombok Gábor, Vizi Pál, Tepliczky István) - 2015. március 27.
A Szojuz TMA-16M űrhajó egy amerikai és két orosz űrhajóssal, a fedélzetén indul a kazahsztáni Bajkonur űrközpontból a Nemzetközi Űrállomásra, ahol csatlakoznak az űrállomás személyzetéhez - immáron a 43. állandó személyzet tagjaiként. A repülés érdekessége, hogy a Szojuz személyzetének amerikai és egy orosz tagja egy évet tölt az űrállomáson. A személyzet másik orosz tagja pedig fél éves űrbeli tartózkodása során várhatóan megdönti az összesen világűrben töltött időtartam rekordját. Az indítás időpontja: 2015.03.27 19:42 UT (20:42 KözEI, péntek), a tervek szerint kb. 6 órával később dokkol az űrállomáshoz. Vendégeink virtuális stúdiónkban: Zsombok Gábor, Vizi Pál Gábor és Tepliczky István.Az Arianespace TV adásának átvétele (eredeti hanggal) - 2015. március 27. - Az Arianespace rakéta indítása Francia Guyanaról Az Arianespace rakéta indítása Francia Guyanaról (118 MB)
Az Arianespace TV adásának átvétele (eredeti hanggal) - 2015. március 27.
Az Arianespace rakéta a feldélzetén két műholddal indult útnak, amelyek az európai Galileo GPS rendszer következő két műholdját alkotják. A közvetítés egészen a pályára állításig kíséri figyelemmel a missziót.[Vissza az előző oldalhoz!]
© GalileoWebcast.hu