Planetáriumok és bemutató csillagvizsgálók szerepe az oktatásban
IV. workshop

Pécsi Planetárium - 2015. november 30.

A workshop célja, hogy lehetőséget adjon az érintett szervezeteknek, vállalkozásoknak és személyeknek arra, hogy bemutathassák a planetáriumuk, ill. bemutató csillagvizsgálójuk oktatási eszközeit, módszereit. A 15-20 perces előadásokat, képes beszámolókat, bemutatók, megbeszélés követte. A felvételek korlátozott megvilágítású helyen - a planetárium kupolatermében - készültek.Nagy Csaba, Vincze Balázs, Nagyváradi László - Megnyitó és gondolatok a pécsi planetáriumi élet elmúlt 40 évéről és hazánk első planetáriumi vetítőgépének korábbi, budapesti működéséről - 1. rész Megnyitó és gondolatok a pécsi planetáriumi élet elmúlt 40 évéről és hazánk első planetáriumi vetítőgépének korábbi, budapesti működéséről - 1. rész (89 MB)
Nagy Csaba, Vincze Balázs, Nagyváradi László
A csak hang (MP3) változat   >  

Gyenizse Péter, Kolláth Zoltán, Ács György, Keszthelyi Sándor, Kemenes László, Tóth László - Megnyitó és gondolatok a pécsi planetáriumi élet elmúlt 40 évéről és hazánk első planetáriumi vetítőgépének korábbi, budapesti működéséről - 2. rész Megnyitó és gondolatok a pécsi planetáriumi élet elmúlt 40 évéről és hazánk első planetáriumi vetítőgépének korábbi, budapesti működéséről - 2. rész (183 MB)
Gyenizse Péter, Kolláth Zoltán, Ács György, Keszthelyi Sándor, Kemenes László, Tóth László
A csak hang (MP3) változat   >  

Szűcs László (Kecskeméti Planetárium) - Látvány és a tartalom egyensúlya a tudományos ismeretterjesztésben Látvány és a tartalom egyensúlya a tudományos ismeretterjesztésben (61 MB)
Szűcs László (Kecskeméti Planetárium)
A csak hang (MP3) változat   >  

Nuspl János (MTA CsFK CSI, Budapest) - Planetáriumok és bemutató csillagvizsgálók integrálása a kulturális térbe az internet korában Planetáriumok és bemutató csillagvizsgálók integrálása a kulturális térbe az internet korában (56 MB)
Nuspl János (MTA CsFK CSI, Budapest)
A csak hang (MP3) változat   >  

Zajácz György (Agóra Tudományos Élményközpont, Debrecen) - Tapasztalatok az Agóra mobil planetáriumában Tapasztalatok az Agóra mobil planetáriumában (43 MB)
Zajácz György (Agóra Tudományos Élményközpont, Debrecen)
A csak hang (MP3) változat   >  

Vilmos Mihály (Canis Maior csillagda, Nagykanizsa) - Proto-Planetárium-Program Nagykanizsán Proto-Planetárium-Program Nagykanizsán (65 MB)
Vilmos Mihály (Canis Maior csillagda, Nagykanizsa)
A csak hang (MP3) változat   >  

Kmettyné Győri Szilvia (Alsómocsiládi Planetárium) - Csillagászat a Kölyök Fészek Erdei Iskolában Csillagászat a Kölyök Fészek Erdei Iskolában (58 MB)
Kmettyné Győri Szilvia (Alsómocsiládi Planetárium)
A csak hang (MP3) változat   >  

Forgács Balázs (Utazó Planetárium, Budapest) - Különböző korosztályok megszólítása a mobil planetáriumokban - mi marad meg a hallgatókban? Különböző korosztályok megszólítása a mobil planetáriumokban - mi marad meg a hallgatókban? (63 MB)
Forgács Balázs (Utazó Planetárium, Budapest)
A csak hang (MP3) változat   >  

Kerényi Lilla (MCSE, Budapest) - Csillagvarázs c. könyv bemutatója Csillagvarázs c. könyv bemutatója (49 MB)
Kerényi Lilla (MCSE, Budapest)
A csak hang (MP3) változat   >  

Dömény Anita (Nagy Lajos Gimnázium, Pécs) - Planetárium szerepe a középiskolai oktatásban Planetárium szerepe a középiskolai oktatásban (66 MB)
Dömény Anita (Nagy Lajos Gimnázium, Pécs)
A csak hang (MP3) változat   >  

Hegedűs Tibor (Bajai Csillagvizsgáló) - Komplementaritás, interaktivitás, ötletturmix planetáriumoknak Komplementaritás, interaktivitás, ötletturmix planetáriumoknak (66 MB)
Hegedűs Tibor (Bajai Csillagvizsgáló)
A csak hang (MP3) változat   >  

Gyenizse Péter, az MTA PAB Csillagászati Munkabizottságának titkára - Zárszó Zárszó (19 MB)
Gyenizse Péter, az MTA PAB Csillagászati Munkabizottságának titkára
A csak hang (MP3) változat   >  

[Vissza az előző oldalhoz!]
© GalileoWebcast.hu