Garai Géza előadássorozat - Székesfehérvár, AMK
2016 tavasz


Napjaink kihívásai a biomatika területén

Az utóbbi években látványos fejlődés figyelhető meg mind a robotika, mind pedig az orvosi informatika területén. Az előadás bepillantást nyújt főbb kutatási tevékenységeinkbe, az alkalmazott technológiákba és mérnöki módszerekbe. Kiemelt hangsúlyt kapnak a robotikában, rákkutatási modellekben, távoli páciensmonitorozás témakörökben elért eredmények, illetve olyan távlati tervek, amelyek válaszolni próbálnak a következő évtizedek gyakorlati kihívásaira. Az előadás igyekszik felvonultatni érdekes témákat és sok álmatlan éjszakát okozó, de azért gondolatébresztő problémákat, amikkel kutatómunkánk során kell megküzdenünk.

Napjaink kihívásai a biomatika területén - Dr. Kozlovszky Miklós (Óbudai Egyetem Biomatika Intézet) - 2016. február 9. Napjaink kihívásai a biomatika területén (212 MB)
Dr. Kozlovszky Miklós (Óbudai Egyetem Biomatika Intézet) - 2016. február 9.
A csak hang (MP3) változat   >  


A fotogrammetria speciális alkalmazásai, területe

A fotogrammetria egy érdekes, de kevésbé ismert tudományterület, mely egyidős a modern fotográfiával. Ez egy igazi, jó értelemben vett gyakorlati tudomány, az alkalmazásoknak csak a képzelet szab határt. Ma már a régészettől kezdve a gyógyászaton át az űrbéli objektumok felmérésig mindenhol használják, és a végső cél világunk teljes digitalizálása 3D-ben.

A fotogrammetria speciális alkalmazásai, területe - Dr. Jancsó Tamás - 2016. március 9. A fotogrammetria speciális alkalmazásai, területe (184 MB)
Dr. Jancsó Tamás - 2016. március 9.
A csak hang (MP3) változat   >  


A kézsebészetről általában, különösen pedig...

A kézsebészet az orvosi mesterségek azon ága, ahol a kéz a munka eszköze és egyben tárgya is. Speciális terület a kis helyen összezsúfolt számtalan, néha alig látható anatómiai képlet, a kifinomult műtéti technika és a gyakran hosszú műtéti idő miatt. Művelőjétől nyugodtságot, kitartó türelmet, kreativitást igényel.

A kézsebészetről általában, különösen pedig... - Dr. Szarvas József főorvos, traumatológus és kézsebész szakorvos (Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, Traumatológia, Kézsebészeti Részleg) A kézsebészetről általában, különösen pedig... (154 MB)
Dr. Szarvas József főorvos, traumatológus és kézsebész szakorvos (Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, Traumatológia, Kézsebészeti Részleg)
A csak hang (MP3) változat   >  


[Vissza az előző oldalhoz!]
© GalileoWebcast.hu