Szkeptikusok XXII. Országos Konferenciája
Székesfehérvár, 2016. november 12.

A tévhitekről a valóságig

Székesfehérváron 1995 óta találkoznak minden évben mindazok, akik tenni szeretnének az áltudományos és tudományellenes nézetek terjedése ellen. Az összejövetel hagyományos célja, hogy tapasztalatot cseréljenek, és egymástól is tanuljanak a résztvevők, hiszen egy csillagász nem feltétlenül tud szakvéleményt mondani orvosi kérdésekben, egy biológustól sem várhatjuk el, hogy kvantumfizikai problémákban állást foglaljon. Az idei konferencia is nyitott a nagyközönség számára. A programban több téma is szerepel, hogy be tudjuk mutatni a tudományos kutatások hiteles és mégis színes, érdekes világát, egyben választ adva több olyan kérdésre, amelyekről néha hajmeresztő tévhitek keringenek a közhiedelemben.Pintér András, a Szkeptikus Társaság alelnöke - És nem elég akarni: de tenni, tenni kell! - sikeres akciók itthon és külföldön És nem elég akarni: de tenni, tenni kell! - sikeres akciók itthon és külföldön (433 MB)
Pintér András, a Szkeptikus Társaság alelnöke
A csak hang (MP3) változat   >  

Kardos Vivien, a Corvinus Egyetem kommunikáció szakos hallgatója - Egy Y-os vallomása Egy Y-os vallomása (363 MB)
Kardos Vivien, a Corvinus Egyetem kommunikáció szakos hallgatója
A csak hang (MP3) változat   >  

Molnár Janka Sára, az ELTE fizika szakos hallgatója - TudáShow vagy a tévhitektől a valóságig TudáShow vagy a tévhitektől a valóságig (302 MB)
Molnár Janka Sára, az ELTE fizika szakos hallgatója
A csak hang (MP3) változat   >  

Résztvevők: Bényei Éva és Vámi Tamás, a Kutató Diákok Országos Szövetségének ügyvezető elnöke ill. volt szakmai koordinátora; moderátor: Pintér András - Beszélgetés a tehetséggondozás szerepéről és lehetőségeiről a kritikus gondolkodás terjesztésében Beszélgetés a tehetséggondozás szerepéről és lehetőségeiről a kritikus gondolkodás terjesztésében (541 MB)
Résztvevők: Bényei Éva és Vámi Tamás, a Kutató Diákok Országos Szövetségének ügyvezető elnöke ill. volt szakmai koordinátora; moderátor: Pintér András
A csak hang (MP3) változat   >  

Dr. Kiszely Márta, szeizmológus - A földrengések titokzatos kísérőjelenségei A földrengések titokzatos kísérőjelenségei (362 MB)
Dr. Kiszely Márta, szeizmológus
A csak hang (MP3) változat   >  

Farkas Alexandra, ELTE Környezetoptikai Laboratórium - A tévhitektől a valóságig a légköroptikában A tévhitektől a valóságig a légköroptikában (322 MB)
Farkas Alexandra, ELTE Környezetoptikai Laboratórium
A csak hang (MP3) változat   >  

Dr. Szabó Dávid, klinikai kutatási munkatárs - A klinikai kutatás gyakorlatáról A klinikai kutatás gyakorlatáról (547 MB)
Dr. Szabó Dávid, klinikai kutatási munkatárs
A csak hang (MP3) változat   >  

Dr. Boldogkői Zsolttal (Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének igazgatója) - Miért vagyok szkeptikus? Miért vagyok szkeptikus? (469 MB)
Dr. Boldogkői Zsolttal (Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének igazgatója)
A csak hang (MP3) változat   >  

[Vissza az előző oldalhoz!]
© GalileoWebcast.hu