Gravitációs Teadélután
ETTE, 2017. április 4.

Az elmúlt néhány évben egyre komolyabb figyelem fordult az Általános Relativitáselmélettel és a gravitációval kapcsolatos újabb kutatások, és ezzel egyidőben a korábbi, releváns magyar és nemzetközi kutatási eredmények felé. Az utóbbiak közül néhány említésre méltó pl. az Eötvös féle, és az azt követő az ekvivalencia-elvet tesztelő ingakísérletek részletei, a relativisztikus dinamika Novobátzky-féle, csaknem elfeledett általánosítása, de több, nem a tudományos mainstream-be tartozó részeredményt is említhetnénk. Ennek folyományaként 2017 elején az ETTE keretében több, gravitációs témával foglalkozó elméleti és gyakorlati kutatót is meghívnak, hogy egy "Gravitációs Teadélután" keretében egy-egy rövid előadással mutassák be kutatásaik eddigi és remélt eredményeit.Király Péter (Wigner) - A Fischbach-féle 5. erő hipotézis és annak magyar vonatkozásai A Fischbach-féle 5. erő hipotézis és annak magyar vonatkozásai (380 MB)
Király Péter (Wigner)
A csak hang (MP3) változat   >  

Völgyesi Lajos (BME-ÁGT) - Az Eötvös-inga jelentősége a gravimetriában Az Eötvös-inga jelentősége a gravimetriában (356 MB)
Völgyesi Lajos (BME-ÁGT)
A csak hang (MP3) változat   >  

Szondy György (ETTE) - Az 1964-es, Dicke-féle Ekvivaencia-elv mérés problémái Az 1964-es, Dicke-féle Ekvivaencia-elv mérés problémái (360 MB)
Szondy György (ETTE)
A csak hang (MP3) változat   >  

Barnaföldi Gergely (Wigner) - A Newtoni gravitáción túl avagy mennyire pontos a gravitáció törvénye? A Newtoni gravitáción túl avagy mennyire pontos a gravitáció törvénye? (275 MB)
Barnaföldi Gergely (Wigner)
A csak hang (MP3) változat   >  

Vasúth Mátyás (Wigner) - Paraméterbecslés gravitációs hullámok segítségével Paraméterbecslés gravitációs hullámok segítségével (222 MB)
Vasúth Mátyás (Wigner)
A csak hang (MP3) változat   >  

Ván Péter (Wigner) - A gravitációs hullámok észlelése A gravitációs hullámok észlelése (344 MB)
Ván Péter (Wigner)
A csak hang (MP3) változat   >  

Somlai László (Wigner) - A Mátrai Gravitációs és Geofizikai Laboratórium mérései A Mátrai Gravitációs és Geofizikai Laboratórium mérései (198 MB)
Somlai László (Wigner)
A csak hang (MP3) változat   >  

[Vissza az előző oldalhoz!]
© GalileoWebcast.hu